Ansættelsen af to nye ledere på området for idrætsfaciliteter er en strategisk oprustning i udviklingen af kommunens idrætsanlæg, haller, baner og bassiner og outdoor-arealer.

Med analyse- og strategiarbejde, prioriteringer og nye bevillinger har Holstebro Kommune i disse år stort fokus på idrættens faciliteter.

En ny organisering med en områdeleder som spilfordeler skal samle kræfterne og styre udviklingen af ni kommunale idrætsanlæg og ca. 30 fastansatte.

Den nye områdeleder for idrætsfaciliteter er Louise Kjærsgaard Bertelsen, der tidligere var kendt som kommunens ‘Tilskudsmoster’ – altså hende der havde styr på støtte til idrætsklubberne, deres brug af lokaler og generelle tilfredshed.

Nu skal hun hjælpe med at udfolde kommunens facilitetsstrategi for de kommunale idrætsanlæg og et hav af andre kommunale og foreningsejede idræts- og fritidsfaciliter samt være nærmeste kontakt til de selvejende idrætsinstitutioner.

– “Louise har været ved os i fire år og er et velkendt ansigt hos de ansatte og for mange idrætsaktører. Hun brænder virkelig for idrættens udvikling, foreningslivet og faciliteternes betydning for samfundet og borgernes livskvalitet”, siger chefen for Kultur og Fritid, Henrik Schou Zacho.

Det handler om mursten – men mest om mennesker
Kommunen blev for nylig vurderet af Idrættens Analyseinstitut til at have landets 3. bedste udbud af idrætsfaciliteter. Men placeringen siger ikke nødvendigvis noget om behovet for udvikling, renovering, planlægning eller brugernes efterspørgsel.

Facilitetsudvikling i Holstebro Kommune handler ikke kun om mursten, men især om mennesker – ledelse, kompetencer, netværk og medlemsfremgang, forklarer Henrik Schou Zacho:

– “Holstebro Kommune er kendt for måden at arbejde med kommunal facilitetsudvikling. Det vi gør nu, er en strategisk opprioritering af hele indsatsen, som byrådet vedtog i 2021.”

Arenaens nye leder
Den seneste på holdet for idrætsfaciliteter er den nyansatte centerleder for Gråkjær Arena, Claus Navntoft-Pedersen. Udover ledelsen af kommunens største sted for sportsevents får han også et administrativt ansvar for Holstebro Idrætspark & Stadionhal. Et anlæg der kan se frem til en opgradering for 30 mio. kr. i de kommende år.

– “Claus har fra tidligere job stor erfaring med salg og afvikling af events samt ledelse af restaurationer, catering og konferencer. Han har et rigtig godt netværk i branchen og trives både på gulvet og på kontoret. Vi glæder os til, at Claus bliver del af kommunens kultur- og idrætsliv og sammen med medarbejdere, brugere, foreninger og firmaer kan være med til at udvikle idrætsområdet”, siger Henrik Schou Zacho.

Claus Navntoft-Pedersen, der bor i Viborg, er lige nu centerleder hos Stoholm Fritids-og Kulturcenter. Han skal fra 1. januar prøve kræfter med ledelse af større kommunal event-facilitet, der bl.a. vært for liga-håndboldkampe, store gymnastikopvisninger, verdensmesterskab i karate, boksestævner, koncerter, fester og storskærmsarrangementer.

Kilde

Foto: ABW