5.624 folkeskoleelever i Holstebro Kommune tager hul på et nyt skoleår mandag den 8. august. Af dem starter 587 i 0. klasse. Det er 33 flere end sidste år.

På folkeskolerne ser de ansatte frem til at slå dørene op efter sommerferien. Alle glæder sig til at skabe en god start på det nye skoleår i klasserne, i frikvartererne, i sfo’en og i kontakten med elevernes forældre.

– “Det er altid skønt at tage hul på et nyt skoleår med nye ansigter, nye forventninger og ny energi. Jeg ved, at lærere, pædagoger og alle andre medarbejdere er mere end klar til at byde de nye og gamle elever velkommen. De træder ind i et miljø med høj faglighed og undervisning i trygge fællesskaber, hvor de trives og udvikler sig”, siger skolechef Peter Fogde Mikkelsen.

Flere “debutanter”
Han glæder sig over, at der starter 587 børn i kommunens 0. klasser. Det er nemlig 33 flere end sidste år.

Der er i alt 5.624 folkeskoleelever i kommunen i skoleåret 2022-2023. Dertil kommer andre grundskoleelever på fri-, privat- og efterskoler samt UCH (Step 10). Desuden har kommunen driftsaftale med overbygningen og 10. klasse på Vinderup Realskole. Disse elever er heller ikke talt med.

Pas på de nye usikre trafikanter
Skolechefen har en opfordring til alle trafikanter – især de morgenfriske og travle bilister i uge 32:

– “Pas på de små i trafikken. Der er mange nye og usikre cyklister og gående, som skal ud i trafikken på vej til og fra skole. Dem skal vi alle være ekstra opmærksomme på”, siger Peter Fogde Mikkelsen.

  • Nørre Boulevard Skolen er kommunens største med 802 elever. Mejrup Skole har 703 elever, og Sønderlandsskolen har 673 elever.
  • Der er 13 folkeskoler uden for Holstebro midtby.
  • I skoledistriktet Holstebro by er der tre folkeskoleafdelinger.
  • Special kompetence Holstebro har også tre afdelinger – Storå, Nørreland og Ellebæk.
  • Holstebro Ungdomsskole har folkeskoletilbud for omkring 65 elever.

 

Kilde

 

Foto: ABW