Kom og oplev månedens digter: Peter Poulsen

Peter Poulsen er februar måneds digter til “Poesi på en torsdag” den 6. februar kl. 20.00 på Knudsens, Nørregade 40, Holstebro. Det skriver Holstebro Kommune på deres hjemmeside.

Digteren Peter Poulsen blev født i 1940 i Københav og debuterede i 1966 med digtsamlingen Udskrifter på Gyldendal. Peter Poulsen har i alt skrevet 27 digtsamlinger, senest “Danseskole for bjørne”, Lindhardt og Ringhof 2019. Med kærlighed, harme, ironi og selvironi har hans præcise pen fanget et overvældende udsnit af livets utallige forbløffende sider i al deres kompleksitet.

Peter Poulsen har gennem årene modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Her i blandt Gelstedprisen samt Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat. For sin oversættervirksomhed modtog han i 2000 Oversætterforbundets Ærespris. I årene 1991 – 1997 var han formand for Danske Skønlitterære Forfattere.

Andre indslag
Odin Teatrets Husorkester med Rina Skeel tager sig af aftenens musikalske underholdning. Den kendte holstebroer læser op af sine yndlingsdigte og bliver denne gang en ægte “københavner fra

Foto: ABW

Vejle”, med en stor tilknytning til Holstebro, nemlig: Kirsten Dehlholm fra Hotel Pro Forma.

Gerd Schmidt Nielsen fremfører sit lyriske essay om aftenens digter.

Vinderen af ”Månedens digt” afsløres, og der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte.

I pausen kan publikum glæde sig over et stort udbud af alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til behageligt lave priser.

Arrangører
“Poesi på en torsdag” er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

For mere information klik her.

Del på de sociale medier