RWE har netop offentliggjort, at det er Siemens Gamesa, der skal levere vindmøllerne til Thor. Det bliver dermed en leverandør, der holder til i Brande, som får del i erhvervseventyret i og ud for Thorsminde. Det tyske energiselskab RWE skal bygge og drive Danmarks største havvindmøllepark, som skal stå klar i 2027.

– “Dette er den foreløbige største leverance til Danmarks største kommende off shore park, og jeg glæder mig over, at vi kan ønske en nærmest lokal leverandør tillykke med den store ordre”, siger borgmester H.C. Østerby.

Samtidig forsikrer han, at Thorsminde Havn og Holstebro Kommune er klar til at tage godt imod dem.

– “Vi er klar på crew-change, lokaler, management, mindre supply ud af havnen. Vi har bevist, at vi er i stand til at skabe partnerskaber, og at vi er konkurrencedygtige. Vindmøllerne er ganske vist for store til at kunne blive skibet ud fra Thorsminde, men der er ingen tvivl om at vi håber, at det bliver nogle af vores vestjyske havne-kollegaer, der får den opgave”, siger H.C. Østerby, der er i tæt dialog med Thorsminde Havn.

Med valget af turbine-leverandør er RWE et skridt nærmere leverancen på den havvindmøllepark, der skal stå klar i 2027 og forsyne en million danske husstande med el (1000 megawatt).

Det at der er slået søm i leverandøren af vindmøller, er endnu en anledning til at glæde sig over det stærke partnerskab mellem RWE, Thorsminde Havn og Holstebro Kommune.

– “Den øgede aktivitet i Thorsminde er til stor gavn for erhvervslivet. Det vi har drømt om, bliver nu en realitet, og jeg glæder mig over det potentiale og det perspektiv erhvervseventyret får, både for Thorsminde og for hele kommunen, og som generelt vil understøtte alt det der foregår på havnen i Thorsminde”, siger H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune.

Læs mere

Kilde

Foto: ABW