Efter flere års fravær bliver der igen tyske toner i Lystanlægget den 1. september.

Af Bent Vium

Ved Kulturperlens næstsidste sommerkoncert i år bliver det med tyske kunstnere.

-Vi har efter flere års fravær valgt at efterkomme de mange forespørgsler om tysk musik, så det skal vi have i år, siger Kulturperlens formand Poul Hornshøj. Rigtig mange kan nu se både danske tv-kanaler og flere tyske, som hver uge sender koncerter med schalger- og Volksmusik, så vi er rigtig glade for igen at kunne præsentere flere af de store kendte schlagerstjerner.

Aftenens mest kendte kunstnere er nok Die Wildecker Herzbuben, siger formanden. Det er to store velnærede sangere, som tidligere var sangere i backing grupper for andre kunstnere, inden de for 30 år siden dannede duoen. Her fik de straks stor succes med sange ”Herzilein”, som de ofte optræder med i både radio og TV i Tyskland.

Fra Ostfriesland kommer sangerinden Sonja Christin – hende med den velklingende stemme, fortæller formanden. Hun har tidligere optrådt for os sammen med andre tyske kunstnere. Senest har man kunne se hende på DK4, hvor hun også har optrådt flere gange. Hun synger flere velkendte snage, som også danskere kender og kan synge med på, og hun glæder sig til et gensyn med Holstebro den 1. september, fortæller formanden.

Så kommer djævlen – altså Alpedjævlen – Sepp der Alpenteufel fra Sydtyskland. Han er en mand, som virkelig kan sætte skub i publikum både med sang og musik – og spiller også på de store Alpehorn. Sepp optræder ofte på den tyske tv-kanal RTL, og har vundet flere priser på kanalen. Han er også en dygtig sangskriver, og har således skrevet sange for kendte musikere som f.eks. Jürgen Drews og DJ Ötzi .

Når bandet Berg Alm Krainer kommer til Holstebro, bliver det en debut i Danmark for dem, fortæller Poul Hornshøj.  Gruppen blev dannet i 2012 i Thanemer af to lokale musikere, som spiller på saxofon og klarinet. De spillede meget i deres hjemregion, og har senere fået en trompet og senest en sangerinde med, og spiler nu ofte i Østrig om vinteren. Også Paris har haft besøg af dem  hele fire gange. I juletiden spiller de mange julekoncerter og har nu udgivet deres første CD. Gruppen skriver også egne sange og komponerer selv, så vi venter os meget af hele aftenen med schlagermusik, slutter Poul Hornshøj.