Det nye kultursamlingssted i Vinderup
Det charmerende gamle vandtårn i Vinderup er ved at genopstå fra glemslen takket være en dedikeret gruppe mennesker. Svend Aage Mark, lokalt kendt som ’Svoger’, formand for foreningen Vinderup Vandtårn, og Peter Astrup, der går under navnet ’IV’, er to ildsjæle, der vil fortælle publikum om projektets baggrund, istandsættelsen af vandtårnet og de fremtidige mål. En særlig interessant detalje er, hvorfor vandtårnet bærer tilnavnet ‘Julemandens bolig.’ Det viser sig, at traditionen i byen er, at børnene vækker julemanden og tænder juletræet på torvet den sidste fredag i november.

Vandtårnet, som blev taget ud af drift i 1977, har nu fået en ny chance for liv takket være foreningen Vinderup Vandtårn, der besluttede sig for at restaurere dette historiske vartegn. Det ambitiøse projekt støttes af fondsmidler fra blandt andre Realdania, hvilket har gjort det muligt at give Vandtårnet nyt liv og genoplive dets betydning for lokalsamfundet. Vandtårnet skal fremover fungere som kultursamlingssted.

Fakta:
Vinderup Vandtårn ligger på Nørgårdsvej.
Tårnet var færdigbygget i 1926 og var i drift indtil 1977. Tårnets tank kunne rumme 67 kubikmeter vand. Tårnet er 19,40 meter højt.

Kilde

Foto: ABW