Da Anja Lundstrøm fra Holstebro for fire år siden oprettede en bobl på Boblberg, havde hun i sin vildeste fantasi ikke regnet med at finde så god en veninde, som hun i dag har fået. Anja fandt nemlig en god veninde, Michel, som er lige så tosset med at strikke som hende selv. Anja lider af angst, hvilket gør det svært for hende at møde nye mennesker, men det har Michel hjulpet hende med at bearbejde.

Anja på 25 år flyttede for et par år siden fra Varde til Holstebro for at komme tættere på sin familie. Hun er sygemeldt fra sit job pga. af angst og en depression. Hun har tidligere haft et bijob, hvor hun var frivillig. Hun havde før stiftet bekendtskab med Boblberg gennem Holstebro Kommune, da hun skulle fortælle de unge på sit frivillige arbejde om, hvad platformen gik ud på. Først oprettede hun sig selv som bruger og oprettede en bobl, egentlig mest for sjov til at starte med, da hun skulle vise de unge hvordan det fungerede. I boblen søgte hun en veninde at strikke sammen med. En dag skrev en der hed Michel, og de to piger skrev lidt frem og tilbage. Da de havde lært hinanden lidt at kende, aftalte de, at de skulle mødes på en ”krea-café” i Holstebro.

Dagen før de skulle mødes, mødtes de tilfældigt i en garnbutik. Det var en udfordring for Anja pga. angsten, idet hun ikke havde kunne forberede sig på mødet. Men Anjas kammerat, som er ejer af garnbutikken, hjalp snakken i gang ved at invitere de to kvinder på en kop kaffe.

Dagen efter havde de en aftale om at mødes på strikkecafeen igen. Her gik snakken godt, og de fortsatte med at mødes på strikkecafeen ca. hver 14. dag. Aftalerne udviklede sig, og på et tidspunkt mødtes de med hinanden to gange om ugen for at strikke og snakke.

I dag har Anja og Michel været veninder i mere end fire år, hvor Anja i løbet af årene har mødt Michels venner og familie. Udover at Michel er en god veninde, er hun også en god støtte for Anja i forhold til hendes angst. Angsten gør det svært at skulle møde nye mennesker, men det har

Michel hjulpet med at bearbejde. Michel er i dag flyttet længere væk, men de skriver stadig meget sammen om alt fra strikkeopskrifter til livets udfordringer, og ses så ofte det er muligt for dem.
Udover at Anja har fundet Michel gennem Boblberg, har hun også mødt Mette, som hun går ture med sin hund sammen med. Anja så en dag Mettes bobl og kontaktede hende. Hun er anderledes end Anja selv, men selvom man er to vidt forskellige mennesker, har man oftest stadig nogle ting tilfælles.

Anja føler at hun har fået en masse ud af at bruge Boblberg. Først og fremmest har hun fået to veninder, men udover det, har hun også fået bedre selvtillid og lært at styre sin angst. Boblberg har vist hende, at der er også andre der har dårlige dage ligesom hende. Hun har fundet ud af, at det ikke er så skræmmende at møde nye mennesker, som hun havde forestillet sig.

Anja Lundstrøm – Boblberg.dk

Under Corona er ensomheden blandt borgerne steget markant, og behovet for digitale fællesskaber er blevet større og mere efterspurgt end nogensinde. Boblberg har under pandemien oplevet at trafikken på platformen er tredoblet, og endnu flere borgere fra hele landet opsøger fællesskaber under en svær tid med restriktioner, isolation og hjemsendelse.

Boblberg.dk er en digital platform for sociale fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed. Mere end 340.000 medlemmer deler allerede deres interesser med hinanden, og søger alt fra nye venner, motionsmakkere og kulturgrupper til nogen at snakke med i en svær tid og digitale pennevenner.
Boblberg samarbejder med landets kommuner og landsdækkende organisationer om at skabe en social relation mellem andre mennesker på baggrund af fælles interesser.
Alle kan bruge Boblberg på et tidspunkt i deres liv, så måske søger du selv, eller kender nogle, som kunne have brug for et fællesskab?

Klik ind på Boblberg og udforsk de mange muligheder: https://boblberg.dk/