Lektor og forfatter Ayoe Quist Henkel fortæller om børnelitterratur og om at gå fra, hvad litteratur er, til hvad litteratur gør.
Børn og unge får i dag oplevelser, viden og erkendelse fra mange forskellige medier. Det giver en oplagt mulighed for at gentænke forståelsen af børnelitteratur og begrundelser for at læse og arbejde med børnelitteratur.

Vi skal gå fra, hvad litteratur er, til hvad litteratur gør ved os som mennesker i verden. For litteratur er både noget, vi spejler os og i, og noget vi kigger ud i verden med.

I oplægget vil hun med eksempler fra Grib litteraturen! og Grib litteraturen 2 komme ind på, hvordan denne verdensvendthed kan se ud helt konkret i litteraturarbejdet for børn i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen, og deltagerne vil selv prøve enkelte greb af.

Ayoe Quist Henkel har skrevet ”Børnelitteratur i en medietid” i 2023. Hun er Lektor i dansk med særligt fokus på børnelitteratur og litteraturdidaktik og har en ph.d. om litteratur for børn og unge i en medietid

Arangementet er gratis. Men det kræver billet at deltage.

Det foregår d. 31.01.24 klokken 14:15 – 15:45

Bestil billetter her

Arrangementet er et samarbejde mellem Holstebro Kommunes PLC-netværk og Holstebro Bibliotek

Kilde

Foto: ABW