Onsdag d. 17. november kl. 19:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til foredrag ved Christian Kortegaard Madsen, museumsinspektør ved Museum Jorn.

Foredraget afdækker, hvilken rolle de kvindelige kunstnere spillede i forhold til den internationale Cobra-bevægelse og diskuterer, hvorfor de fleste af disse kunstnere forblev i Cobras periferi, og som en følge heraf i mange tilfælde gik i glemmebogen. _ Cobra var et internationalt udstillings- og arbejdsfællesskab fra 1948 til 1951, og det er en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige internationale avantgardebevægelser. Det er overvejende mandlige kunstnere, der dominerer fortællingen om Cobra. Faktum er dog, at en lang række kvindelige kunstnere var særdeles medskabende i forhold til Cobra og den abstrakte kunsts udvikling.

I Danmark var de kvindelige kunstnere centrale i sammenslutninger som Linien I, Linien II og Helhesten, der satte den abstrakte kunst på dagsordenen og bidrog til udviklingen af det eksperimentelle og spontan-abstrakte udtryk. Blandt disse er Sonja Ferlov Mancoba og Anna Thommesen repræsenteret i Holstebro Kunstmuseums samling.

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Praktisk information Pris: 50 kr. Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende

Tilmelding er nødvendig – bestil billetter her

Dørene åbner kl. 19:00

Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.

OBS: Husk dit coronapas og hjælp os med at passe på hinanden. Fra og med fredag d. 12. november skal vi igen fremvise et gyldigt coronapas på Holstebro Kunstmuseum. _ Foto: Christian Kortegaard Madsen Herunder: Sonja Ferlov Mancoba, Maskeskulptur, 1939. Foto: Ole Haupt

Del på de sociale medier