Det bliver en erfaren museumsprofil, som kommer til at stå i spidsen for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro. Til nytår tiltræder Hanne Thomsen, der har en fortid på flere jyske museer.

Hanne Thomsen bliver ny direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, som tæller både Frilandsmuseet Hjerl Hede, Strandingsmuseum St. George i Thorsminde og Holstebro Museum. Hun kommer fra en stilling som museumsleder ved Museum Give og rykker nu længere nordpå.

Hanne Thomsen afløser afgående museumsdirektør Kristoffer Jensen, som af private årsager har ønsket at fratræde sin stilling ved årsskiftet.

– “Vi skulle finde en kompetent og erfaren person, som kunne lede museet med sikker hånd. Vi skulle samtidig undgå en mellemperiode uden direktør. Det er lykkedes”, konstaterer bestyrelsesformand Henrik Tvarnø og tilføjer:

– “Hanne har erfaring, nysgerrighed og analysekraft samt vilje til at lægge en linje for museerne og gennemføre den. Det vil bestyrelsen bakke op om”, siger Henrik Tvarnø.

Midlertidig direktør
Hanne Thomsen er ansat på en midlertidig kontrakt på op til to år. Sammen med bestyrelsen og den øvrige ledelse skal hun få udviklet og tydeliggjort museernes styrker, inden en ny, permanent direktørstilling for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro bliver slået op. Bestyrelsesformand Henrik Tvarnø understreger, at en enig bestyrelse står bag denne strategi.

– “Normalt foretrækker vi at slå sådan en stilling op. I denne situation gavner vi museet ved at række ud efter Hanne Thomsen. Vi er meget glade for, at hun har sagt ja til udfordringen”, siger Henrik Tvarnø.

Hanne Thomsen ser frem til at få mulighed for at præge den fortsatte udvikling på museerne.

– “DKM virker som et stærkt og veldrevet museum, og jeg glæder mig til at lære mere om de enkelte museer. Som jeg ser det, bliver opgaven at få de enkelte dele bundet stærkere sammen i en samlet organisatorisk helhed samtidig med, at vi får fokuseret på udviklingen af de enkelte museers og ansvarsområders profiler. Herunder luftfotoarkæologi og marinarkæologi”, udtaler Hanne Thomsen.

Ifølge Henrik Tvarnø bliver Hanne Thomsens første opgave meget hurtigt at få besat en ledig stilling på Hjerl Hede, som nu bliver omformet til en chefstilling med fokus på udvikling af frilandsmuseet.

– “Jeg glæder mig også meget til at lære kredsen omkring DKM at kende. Det samme gælder medarbejdere og frivillige ved de forskellige museer, som jeg regner med at komme rundt til inden jul”, slutter Hanne Thomsen.

Fakta
Hanne Thomsen (født 1956) kommer fra en stilling som museumsleder på det kulturhistoriske Museum Give. Her har hun stået i spidsen for en transformation af museet, der er blevet styrket både fagligt og organisatorisk, siden Hanne Thomsen i sommeren 2020 tiltrådte på museet.

Tidligere har Hanne Thomsen stået for opbygningen af branchemuseet GASmuseet, der ligger i et gammelt gasværk på Hobro Havn. Museet handler om ’den sorte omstilling’ i 1850-1950erne.

Før det var Hanne Thomsen adjunkt på Grønlands Universitet og inspektør på Grønlands Nationalmuseum og Arkiv, hvor hun arbejdede med nationalisme, fiskeri og arktisk landbrug.

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro: Frilandsmuseet Hjerl Hede, Strandingsmuseum St. George i Thorsminde og Holstebro Museum er dedikerede til at bevare og formidle vores lokale historie og kulturarv. Hvert museum tilbyder en unik indgang til vores fortid og inviterer besøgende til at udforske spændende tidsperioder og begivenheder.

Kilde

Foto: ABW